Sona Amer 2021

Torna el Sona Amer amb una programació eclèctica i ambiciosa, amb les actuacions de Carola Ortiz, Cat Klezmer Trio, Ferran Albrich, Ensemble O Vos Omnes, La Companyia Minimíssima, l’Orquestra Mioritique i QBlues3.

Idea Associació Cultural i l’Ajuntament d’Amer, amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Catalunya, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Selva, han programat un total de set concerts que es repartiran entre els mesos de gener a abril i ompliran de bona música, un any més, aquesta vila selvatana.
Sona Amer presenta una cartellera diversa quant a estils però amb el denominador comú d’una qualitat musical de primer nivell, tal com ens tenen acostumats els seus organitzadors. Una aposta notable que apropa espectacles habituals a les grans sales al teatre d’un poble petit com Amer, i una prova més de com la cultura pot impulsar el desenvolupament econòmic i esdevenir un fet diferencial en el territori.

ajuntament-d-amer

Sona Amer iniciarà recorregut el diumenge 3 de gener amb l’actuació de Cat Klezmer Trio amb «Una Volta al Món en 80 minuts», un espectacle íntim i explosiu que recorre algunes de les cançons més representatives de la música Klezmer, amb una formació típica de l’estil: clarinet-guitarra-contrabaix.

El 17 de gener serà el torn del Ensemble O Vos Omnes amb un recital al voltant de Josquin des Prez com a preparació del 500 aniversari de la seva mort. Josquin des Prez, el compositor més gran del renaixement, la fama del qual no va apagar-se fins a l’adveniment de l’estètica barroca. O Vos Omnes a ser fundat l’any 2011 pel director i compositor Xavier Pastrana. Amb una llarga experiència en la música coral i de formació transversal en el camp de la música clàssica, Xavier Pastrana ha aconseguit en poc temps situar Ensemble O Vos Omnes en un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya.

El diumenge 7 de febrer Ferran Albrich presenta un recital que proposa un viatge musical a través de la història de la música i que té forma d’homenatge. El recital, dividit en dues parts, comença amb un clar homenatge a la figura de Beethoven, traçant una línia entre els primers lieder de què es té constància fins arribar als lieder més romàntics de Strauss. La segona part, per contrast, dibuixa l’estreta relació entre els autors catalans de principis del s. XX amb els seus contemporanis francesos. Dos clars exemples en són Toldrà o Gerhard, del qual enguany en celebrem els cinquantè aniversari de la seva mort, en relació a Debussy o Ravel.

El Cicle de Concerts continuarà el 21 de febrer amb l’actuació de l’Orquestra Mioritique, formada per 13 membres de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, que ens ofereixen un viatge musical des de Xina fins a Europa interpretant el Folklore dels diferents països d’aquesta famosa ruta comercial. En aquest viatge, els músics i el compositor Dan Turnau proposen una simbiosi entre els elements essencials de la música folklòrica, amb sonoritats modernes, buscant una visió personal en l’expressió musical.

Canvi de registre radical el 7 març amb la presentació de “La Companyia Mínimíssima” un projecte que neix amb la intenció de treballar la música tradicional, les composicions pròpies i les possibilitats intermitges a la difusa frontera de la música no escrita. El programa consta de cançons tradicionals mediterrànies, però també d’alguna peça apresa dins de l’ambient familiar i d’altres, de composició pròpia. Un projecte que el 2019 fou seleccionat per al Concurs Sons de la Mediterrània, on fou galardonat amb el Primer Premi.

El 21 de març serà el torn de Carola Ortiz amb “Pecata Beata”, el seu tercer àlbum com a compositora. En aquest nou treball, ha musicat un recull de poesia catalana d’autores com Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal i Montserrat Abelló entre d’altres, en què la dona, la seva història, el seu imaginari, els seus mites i llegendes i la seva sensualitat són els motius centrals. Vol ser un homenatge i també un exercici de memòria a la figura de la dona a través del temps.
Cantant, clarinetista i compositora, Carola Ortiz és una de les creadores més dinàmiques de la nova generació de musics catalans. El seu talent està marcat per la llibertat creativa i la receptivitat cap a les tradicions musicals més diverses. El seu primer treball com a compositora “Sirin” (2018) va ser, doblement nominat als Independent Music Awards de Nova York. “Spirala”, el seu segon treball, és una reafirmació de la seva manera de composar i d’entendre i viure la música. L’àlbum, va ser inclòs a la llista dels millors enregistraments internacionals de l’any del prestigiós musicòleg, periodista i escriptor Ted Gioia.

Finalment, com a gran fi de festa, el 11 d’abril Sona Amer oferirà l’actuació estel·lar d’una de les millors exponents de la música Blues, Queralt Albinyana, que presentarà l’espectacle QBlues3 acompanyada de dos “veterans” de l’escena del Blues: “Tota” a l’harmònica, veus i alguna guitarra “ocasional” i de Martín J. Merino a la guitarra acústica, dobro i veus. que fan un recorregut per la història del Blues, sobretot de les seves cantants i compositores femenines. Serà una cloenda del festival que deixarà, sens dubte, un molt bon regust de boca.

Tots els concerts començaran a les 18 h al teatre El Casal d’Amer. D’altra banda, els preus són molt assequibles (entre 8 i 10 € l’entrada per compra anticipada, entre 10 i 12 € si es compra a la mateixa taquilla) i l’organització ha previst també un sistema d’abonaments: 60 € pels 7 concerts. La compra de l’abonament dona dret a un seient reservat.
La venda d’entrades es farà a les oficines de l’Ajuntament d’Amer, Al Museu Etnològic Lluís Sidera i online a idea.entradium.com
El Teatre El Casal s’adaptarà a totes les mesures que marquin les autoritats sanitàries a cada espectacle.

0 Comentarios

Contesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

El intercambio y la puesta en común de ideas e iniciativas es el mejor camino para conseguir grandes objetivos y los resultados más idóneos en cualquier campo que afecte a nuestro desarrollo como seres humanos, tanto a nivel organizativo como creativo y social.

©2024 IDEA ASSOCIACIÓ CULTURAL. Pagina web por Fafa

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?