Músics del Gran Teatre del Liceu actuen sota la direcció de Ionut Podgoreanu en el Sonar Amer

L’Orquestra de Cambra, cAMERata, formada per membres de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, sota la direcció del director i músic romanès, Ionut Podgoreanu, i l’acompanyament d’una de les viol·loncelistes més importants de França, Clara Pouvreau, ha actuat, aquest diumenge, a l’Església de Santa Maria d’Amer dins la tercera edició del cicle musical Sona Amer.

Els músics de l’orquestra han actuat a les tres edicions del festival i, aquest concert, s’ha celebrat a l’Església per embolcallar la música de l’extraordinària sonoritat del temple.

El conjunt instrumental, compost per  vuit violins, dues violes, un parell de violoncels, un contrabaix i un clavicèmbal amb el Cello Solista de Clara Pouvreau,  ha delectat en el públic que omplia l’espai amb obres d’Albinoni, Bach, Pau Casals i Mozart, entre altres compositors.

El concert, de la màxima qualitat artística i una oportunitat de luxe per escoltar en directe els músics de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’orquestra més antiga de l’Estat, ha arrancat amb l’Adagio en sol menor d’Albinoni.

Ionut Podgoreanu, que va començar els seus estudis musicals amb onze anys, justament va debutar com a director d’Orquestra l’any passat, en el marc de la segona edició del Sona Amer, amb un quintet de metalls de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. El públic i la crítica es va desfer en elogis cap al director romanès i a partir d’aquell dia s’ha consolidat en aquesta faceta incloent la seva participació com a director dins la programació del Gran Teatre del Liceu. Faceta que compagina amb la de professor en el Conservatori Superior de Música del Liceu o de trompa solista a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

També ha estat una extraordinària ocasió per escolar en directe a Clara Pouvreau que interpreta amb dos violoncels originaris del segle 18. Clara Pouvreau ha esdevingut un dels violoncel·listes francesos més rellevants de la seva generació per la seva creativitat i habilitats tècniques.

0 Comentarios

Contesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

El intercambio y la puesta en común de ideas e iniciativas es el mejor camino para conseguir grandes objetivos y los resultados más idóneos en cualquier campo que afecte a nuestro desarrollo como seres humanos, tanto a nivel organizativo como creativo y social.

©2024 IDEA ASSOCIACIÓ CULTURAL. Pagina web por Fafa

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?